Sidan är en del av Convoco's hemsida
LEK MED ETT FOTO
Eller:
Ett par redigerade hundporträtt

OneWay's Secret Agent (Seaton) 26/6 2004)

Foto

Här har jag lekt med fotot av Seaton i Photoshop, eller gjort ett hundporträtt av det, vilket man vill. Originalet, ovan, är inte så roligt vad gäller omgivningen. Det är taget i dåligt ljus med blixt, vilket inte bara gör färgerna blacka och tråkiga utan även ger ett platt intryck men Seatons uppställning är ju inte helt fel.
Jag tog alltså ut Seaton ur köket och ställde honom på gräsmattan bakom huset. Sedan blev jag tvungen att ändra ljuset på hunden, dels på grund av att det var dåligt dels eftersom ljuset faller på ett annat sätt i dagsljus (ovanifrån, inte snett från sidan som på originalet). Sedan ville jag se om man kunde få djup i bilden och något av tredimensionell effekt. Det åstadkom jag också genom att lägga om skuggorna lite.

Stylad Seaton

Jag har annars försökt att återge hans färg korrekt, men färger varierar beronde på ljuset (en blue merle-hund blir blåare i dagsljus än i inomhusljus ex), dessutom visas ju färger olika i olika datorer, bl.a. på grund av olika färginställningar, så jag vet förstås inte hur andra ser färgerna i sina datorer. Detta gäller alla foton dock, redigerade som oredigerade.
Hunden är inte ändrad på något annat sätt än just vad gäller belysning och skuggor. Konturer och andra detaljer, som öron, nosrygg, rygglinje etc, är inte förändrade.Ett annat sätt att göra hundporträtt av samma bild

Hundporträtt 2

Den färdigredigerade bilden blir väl ett slags mellanting mellan ett
foto och en målning, men så här ser han ju ut i verkligheten :-)!

Flera redigerade
hundporträtt
logo


Stäng


Sidan utlagd 21/11 2004
Sidan uppdaterad 27/8 2006


Sidan är försedd med en osynlig
räknare som använder sig av cookies.
Klicka här för mer information.