Du är på Convoco's hemsida

Trolla
Connvoco's Acapella
(1991 - 2003)
e. Convoco's Orfeo
u. Almdalen's Farah


Acapella, Trolla, föddes minst i en kull med fem valpar. Jag trodde inte att hon skulle överleva men det gjorde hon. Tyvärr kunde vi tidigt konstatera att hon hade något fel på sitt ena framben. Upprepade röntgenundersökningar utvisade emellertid inga fel på skelett eller leder och av skäl som är alltför komplicerade att redovisa här tror vi att hon drabbades av en infektion i armbågsleden som nyfödd, som gjorde att hon blev aningen handikappad, fick något fel på senor eller muskulatur.
Av den orsaken tävlade jag aldrig med henne men eftersom hon var mycket stabil och dessutom samarbetsvillig och lättlärd så bestämde jag mig för att ta en kull efter henne till slut, men först efter att jag också hade armbågsledsröntgat henne med resultatet ua.
Hon parades med Springmist's Mad Max (Sudden) och av tre valpar behöll jag en, Trissa (Convoco's Marimba: nästa sida). En kullsyster, Convoco's Mazurka (godkänd i högre klass spår och två cert på uställning) kom till kennel Springmist, och korades sedermera. Den ende hanen, en livlig liten collieman, hamnade i Gislaved, hos en familj som köpt en valp av mig tidigare. Hans matte säger att han är otroligt lättlärd och snabb i fattningen.
Trolla var en mycket bra spår- och lydnadshund. Man kan se oss arbeta tillsammans på sidan om hundar från Convoco's.

Foto


Hon charmade dessutom alla våra besökare med sitt trevliga och vinnande sätt.
Trolla var alltid glad och en otroligt snäll hund och hon lyste lika solgult här hemma som påskliljorna i trädgården under tidiga våren. Idag, torsdagen 15 maj 2003, hade både påskliljorna och Trolla lyst färdigt, påskliljorna för i år, Trolla för alltid.

Trolla

blomma

Till toppen


Nästa sida: Jazza


Sidan utlagd 3/4 2002
Uppdaterad 28/5 2006


Sidan är försedd med en osynlig
räknare som använder sig av cookies.
Klicka här för mer information.