Om nätboken
Kvinnan - Djur eller Människa?
Ett vetenskapsteoretiskt perspektiv på
biologismens kvinnosyn
av Kerstin Berminge, utgiven av nättidningen

alba
Varför bara som nätbok?

Jag har fått frågor om varför boken inte finns som vanlig pappersbok (glädjande nog även beklaganden över detta). Eftersom boken har ISBN-nummer så finns den faktiskt på universitetsbiblioteken, de s.k pliktexemplaren, (som också kan lånas hem,) men endast som spiralbok i liggande A4-format.

Men varför finns den inte som en vanlig tryckt bok?
Förklaringen är denna:

Då manus låg färdigt, för omkring fyra år sedan, sände jag ut det till några förlag och fick det också antaget av ett av dessa. Dessvärre gick förlaget i konkurs strax därefter och efter ytterligare ett skick till ett annat förlag, som inte ens iddes svara, gav jag upp om förlag som ger ut traditionella böcker.

Materialet i boken är i vissa delar närmast färskvara eftersom det just nu kommer en strid ström av mer eller mindre fantasifulla biologistiska förklaringar till mänskliga beteenden och samhälleliga förhållanden. Jag hade arbetat om manus ett flertal gånger för att aktualisera innehållet och efter många år av arbete med området och med manus, kände jag att jag hade fått nog, att jag inte längre ville fortsätta att "uppdatera" manus. Eftersom materialet ändå är viktigt och fortfarande synnerligen aktuellt, ville jag inte bara stoppa ner det i byrålådan. I det läget vände jag mig till Nättidningen Alba, som erbjöd sig att ge ut boken som bilaga till ett av sina nummer, vilket jag är redaktionen på denna tidskrift mycket tacksam för.

22/9 2003,
Kerstin BermingeLänk till omslagssidan
och till scrollisten, om denna inte kommit upp


Denna sida utan scrollist

Uppdaterad 22/9 2003Sidan har en osynlig statistikförare
som använder sig av cookies.
Ytterligare information