En nätbok från
nättidningen

alba

Bokomslag


PDF-version

Ladda gärna ner boken för läsningen, endera kapitelvis från HTML-versionen eller hela PDF-filen.
Nerladdning får emellertid endast ske för personligt bruk, inte för vidare spridning.


Inte bara i nätupplaga

KVINNAN -
Djur eller människa?
Ett vetenskapsteoretiskt perspektiv på
biologismens kvinnosyn.

Kerstin Berminge ©


Utgiven som bilaga till
Nättidningen Alba.nu, nr7/2002
ISBN 91-631-3421-7

Boken omfattar att antal, i princip fristående, uppsatser om hur biologer, sociobiologer, evolutionspsykologer och läkare har använt och använder biologin för att legitimera kvinnoförtryckande åsikter. Eftersom området diskuteras ur ett vetenskapsteoretiskt perspektiv handlar några av uppsatserna om vad vetenskapen kan säga oss.

Noterna återfinns sist i varje kapitel med klickbara noter i texten och med klickretur till det aktuella textavsnittet via notens nummer.

Kerstin Berminge är filosofie doktor i vetenskapsteori och hon har i huvudsak forskat om hur idéer flyter mellan de biologiska disciplinerna och samhälls- och beteendevetenskaperna, ett område som numer går under beteckningen "Social Studies of Biology".

Kerstin Berminges hemsida

Sidan anpassad till Internet Explorer
upplösning 800x600

Länk till Startsidan med menyn
Denna sida utan scrollist

Sidan har en osynlig besöksräknare
som använder sig av cookies.
Ytterligare information


Ett tips: För att lägga in ett enskilt kapitel i adressboken / bland favoriter: Klicka först fram kapitlet utan scrollist och lägg sedan in sidan i adressboken. Då får du adress till det aktuella avsnittet och behöver inte gå tillbaka till detta kapitel via huvudsidan. Vecka 25, 2003, tilldelades den här nätboken en Tigerlänk, för sitt utseende och för sitt innehåll. Författaren tackar och länkar tillbaka till Annica Tigers hemsida.

TigerlänkUtlagd 19/12 2002
Uppdaterad 20/9 2004
webmaster