Länk till Nya Motvallsbloggen

Cookies

Kerstin Berminges blogg om
samhällsfrågor, politik och filosofi

Maj 2005, sidan 2 ( 1 )

Om mig


Sept Aug Juli
Juni Maj April Mars Febr Jan
Föregående sida

31/5 klockan 21.30
Riksdagen vet alltså inte vad man beslutar om
Så vet vi då även det, som man misstänkt under snart 15 år: Riksdagen vet inte vad den beslutar om vad gäller EU.
Man vet visserligen inte nu vad man kommer att rösta om, säger man, men man kommer att veta när det är dags att rösta om "EU-konstitutionen" i höst - fast man vet redan hur man ska rösta förstås.

Men positiva saker händer också - ibland. Just nu meddelas på Aktuellt att regeringen tagit över ett fall av apatiskt flyktingbarn (se inlägg 27/5, nedan) för att fatta ett vägledande beslut och att den ska lämna beslut i mitten av juni.

Kommentera31/5 klockan 17.30
Radio Sjuhärad om blogging
Idag hade Radio Sjuhärad ett långt inslag om blogging under eftermiddagen (Sjuhärad direkt). Bland annat intervjuades Hans Kullin om hans undersökning om bloggosfären, ett intressant och informativt inslag. Sedan kom undertecknad med på ett hörn också.

Kommentera

Kommentar:

Jag kunde tyvärr inte höra din del av inslaget, förutom ett par sekunder av inledningen. Hoppas bara att det jag sa lät något sånär begripligt. Direktsändning är man ju inte precis van vid.
mvh
Hans
31/5 klockan 21.05


Kommentera


Svar:
Jag hörde hela programmet, eftersom jag hade turen att bli intervjuad hemma och inklippt, för visst är det alltid lite mer darrigt att tala i direktsändning.
Du gjorde en bra insats och kom med väsentlig och klar information, mycket snyggt! Jag visste ju redan vad undersökningen hade visat men för lyssnarna var det ju ny och bra information.
Överhuvudtaget blev det ett trevligt program och bra hopklippt, c:a 35 minuter långt inklusive några musikavbrott och trafikinformation. Sedan nämndes bloggandet även i de regionala nyheterna direkt efter programmet.
Kerstin
31/5 klockan 23.00

Kommentera


Till toppen

29/5 klockan 14.30
Sexköplagen bör försvaras tills vidare!
Flera bloggare har kritiserat sexköplagen, med anledning av den numer bekante domarens brott mot denna lag. "Det bör vara frivilligt att prostituera sig och sexköplagen är en allvarlig inskränkning i människors frihet", menar man, och tycks uppfatta frihet som ett nästan problemfritt fenomen. Skapar vi bara totalt frihet för alla att göra vad de önskar, köpa sex, prostituera sig, knarka etc, så löser sig alla problem, är det underliggande antagandet.

Det här sättet att resonera påminner om vänsterns argumentring under 70-talet, de som ansåg att alla problem skulle försvinna bara folket gjorde revolution och införde ett kommunistiskt samhällssystem. Så enkelt var det inte då och är det inte nu, och trots att utopin idag är den motsatta, en liberal eller nyliberal sådan, så är föreställningen om de enkla lösningarna gemensam.
Det finns helt enkelt ingen total frihet för alla. Inget samhälle kan fungera utan regler för samvaron mellan människorna och utan att vi ofta lägger band på våra omedelbara impulser och verkligheten talar klart och tydligt om för oss att somliga människor är i behov av skyddande lagstiftningar ex. och att problemet med trafficing inte löses med frisläppandet av prostitutionen eller slopandet av sexköpslagen.

Sexköpare utgör en efterfrågemarknad på sexuella tjänster. Sexmarknaden har uppenbarligen inte ett tillräckligt stort "utbud" av de efterfrågade tjänsterna. Det finns färre frivilligt prostituerade än det finns män som vill köpa sex i Europa, vilket gör trafficing till en "god affärsidé". Det vore den inte om det fanns ett uppsjö av kvinnor som gillade att prostituera sig. Alltså kidnappar brottssyndikat kvinnor, slår dem fördärvade, våldtar dem, drogar ner dem och tvingar dem sedan att sälja sex.

Varje sexköpare är därmed medansvarig till de öden som drabbar de unga flickor som säljs som sexslavar runtom i Europa idag, till trafficingen. Utan deras efterfrågan skulle företeelsen inte förkomma. Det hjälper sedan inte om det råkar finns en och annan kvinna som trivs med att vara prostituerad!

Prostitution, manlig såväl som kvinnlig, hänger vidare ihop med människors ekonomiska villkor. I fattiga länder, med mycket stor skillnad mellan rika och fattiga, är utbudet på prostituerade så stort att trafficing till dessa länder inte lönar sig, men även i dessa länder misshandlas prostituerade kvinnor av hallickar som profiterar på dem och tvingar dem att dra in pengar åt dem och även där drogar sig många kvinnor för att stå ut! I de länder där människor, även kvinnor, lever på en skälig nivå däremot, är utbudet av prostituerade uppenbarligen mindre än efterfrågan. Detta visar att föreställningen om den "lyckliga horan" är grundfalsk. Vore de prostituerade så lyckliga, skulle naturligtvis massor av kvinnor föredra att prostituera sig framför att slita ont i den offentliga sektor som betalar dem jämförelsevis låga löner och där de sliter ut sig i förtid.

Att tro att problemet med trafficing skulle upphöra bara prostitutionen vore fri, är alltså mer än naivt. Det upphör inte förrän tillräckligt många kvinnor blivit så fattiga att de bara har tre val i livet, att svälta ihjäl, att stjäla ihop maten eller att prostituera sig, men somliga skulle betrakta en sådan utbredd och djup fattigdom som ett samhällsproblem - jag exempelvis! Dessutom skulle många kvinnor, även under sådana omständigheter, bli utsatta för manligt våld i samband med prostitutionen.

Vidare: Om nu prostitution legaliserades hos oss och idag och sågs som vilket annat yrke som helst, som också föreslås av somliga extremliberaler, var hamnar vi då? Kvinnan som förlorar sitt arbete och går till AF:
"Jaha, men du får ingen A-kassa. Du ska stå till arbetsmarknadens förfogande så du kan ju alltid arbeta som prostituerad, detta hedervärda yrke!! Den kompetensen har du ju!"
Fast de som förordar legalisering av prostitutionen vill ju inte ha någon A-kassa, utan de vill ha de där "lyckliga hororna" som frivilligt prostituerar sig, de där som översvämmar de fattiga och mycket ojämlika länderna. Eller kanske de, lite tanklöst, skulle hävda att de prostituerade skulle göras lyckliga och fria från manligt hallickvåld och kundvåld genom statlig kontroll och statligt beskydd - men statlig kontroll är ju precis det de samtidigt säger att de vill avskaffa!

Jag försvarar alltså sexköplagen. Den är ett hedervärt försök att göra något åt det elände som drabbar många kvinnor. Den kommer inte att utrota prostitutionen men kan den medverka till att nedbringa efterfrågan på sextjänster så gör den ändå nytta.

Kommentera


Kommentar:

Håller helt med dig. Ingen skulle prostituera sig om det fanns alternativ. Prostitution är tecken på ett sjukt samhälle. Jag avskyr argumentet om "världens äldsta yrke" som då och då tas fram som argument mot sexköpslagen eller som skäl till att prostituon inte kan stoppas. Som jag ser det är det snarare tvärt om. Om det är världes äldsta yrke så är det skandal att vi inte gjort något åt det för länge sedan.
Lasse S
30/5 klockan 15.06


Kommentera


Svar:
Jo, liberaler som förespråkar det här är mer än lovligt cyniska, om de förstår vad det är de kämpar för och det ska man kanske utgå ifrån att de gör.
Kerstin
30/5 klockan 15.50

Kommentera


Kommentar:

Bra skrivet. Jag har svårt att tro att någon trivs med att prostituera sig.Det är den allra sista utvägen för många kvinnor, när de inte har något annat sätt att tjäna pengar på eller också blir de tvingade.
Straffet för att utnyttja dem borde vara hårdare.
Mats
30/5 klockan 21.05


Kommentera


Svar:
Visst, och det vore ju en bra början om man tillämpade sexköplagen mer energiskt dessutom.
Kerstin
30/5 klockan 21.55

Kommentera


Till toppen

28/5 klockan 14.30
Domare måste vara oförvitliga
Den sexköpsskyldige domaren har diskuterats, både i massmedia och på olika bloggar och åsikterna om han bör få stanna kvar på sin post eller inte varierar.

Det har förvånat mig att den kanske viktigaste orsaken till att domare i allmänhet dels aldrig får göra sig skyldiga till brott av den här typen, dels att nu aktuelle domare inte bör sitta kvar som domare i HD, inte har berörts i något av de sammanhang jag följt, nämligen risken för att domare utsätts för utpressning, exempelvis att döma i enlighet med utpressares önskemål.

Man kan inte ha ett högsta domstolsväsende där domare beter sig så att de riskerar att hamna i klorna på exempelvis den organiserade brottsligheten. När så börjar ske, och det gör det förr eller senare om domare beter sig på det här sättet, då får den organiserade brottsligheten raka rör in i de högsta rättsinstanserna och då eroderar rättsapparaten snabbt.

Kommentera


Kommentar:

Det är tyvärr inte helt ovanligt att domare begår brott. Samma med poliser. Men sparken? Nja, deras anställningsskydd ska väl vara lika som för andra. I det aktuella fallet så får han inte döma de närmaste åren och så långt är väl allt bra..
Jinge
28/5 klockan 18.05


Kommentera


Svar:
Ovanstående handlade om principen och det finns, som du påpekar, möjligheter att omplacera människor i de här positionerna, om de begår lagbrott, så deras anställningstrygghet kan garanteras på det sättet. Omplaceringarna bör då vara lämpliga, och vad som är lämpliga sysslor i sådana fall kan också diskuteras. Är en placering i lagrådet lämplig ex.?
Kerstin
28/5 klockan 19.40

Kommentera


Kommentar:

Lagrådet. Vet inte. Det man gör där är väl fackgranskning av lagtext/tillämpningar. Så det är ju inget arbete med fokus på deras vanliga "kunder". Grejen är väl annars att lagbrytare inom den yrkeskategorin inte bör straffas - hårdare - än andra. Annorlunda kanske, men inte hårdare.
Jinge
29/5 klockan 20.45


Kommentera


Svar:
Knappast lindrigare heller väl!!!
Kerstin
29/5 klockan 22.25

Kommentera


Till toppen

27/5 klockan 14.30
Svenska folket är ingen kravmaskin!
Jag blir så trött på alla dessa välbeställda människor som återkommande gnäller om de sämre ställdas gnäll och krav. Jag känner ganska många människor som lever under ordentligt små omständigheter - och de gnäller aldrig! Däremot beskylls de ständigt för att inte göra annat än att gnälla och kräva att staten gör allt åt dem.

De som gnäller mest i det här landet är inte de sämst ställda utan de som har allt man kan begära, de verkligt rika. De gnäller på höga skatter, de gnäller över att de arbetslösa får för mycket pengar, de gnäller över att de sjuka får sjukersättning eller för hög sådan, de gnäller över att staten lägger sig i allt, de gnäller över att folk kräver för höga löner, de gnäller över att det inte finns pigor, att staten inte subventionerar tjänstefolk åt dem, över att vanligt folk inte tvingas sköta flera heltidsarbeten för att slippa svälta ihjäl etc. Det finns helt enkelt ingen hejd på de rikas gnällande, gnatande och gnölande.

Första gången jag konstaterade detta var för c:a 35 år sedan, då tidningen VI hade flera artiklar om människors ekonomiska situation. Man hade intervjuat både välbeställda familjer och familjer som levde under små omständigheter och det mest frapperande var de rikas missnöje och gnäll och de sämre ställdas förnöjsamhet. De rika irriterade sig över att de inte fick "pengar över". De insåg uppenbarligen inte att deras stora bil, deras sommarstuga, deras segelbåt och utlandsresor, var just deras pengar över, sådana som de sämre ställda familjerna inte hade några, men de senare gnällde inte. De förklarade att de tyckte att de hade det bra, även om de tvingades vända på kronorna många gånger. Och precis så har det alltid varit i min omgivning, där det funnits folk av båda dessa kategorier. De rikare har gnällt mer än de som haft det sämre ställt ekonomiskt!

Sveriges värsta gnällspikar och kravmaskiner är således den rika överklassen, som alltid och hela tiden retar sig på att vanligt folk inte trycks ner under asfalten!! Det värsta med dessa människors gnällande är att det smittar till de sämre ställda, som tror att alla andra i deras egen kategori gnäller, inte konstigt, med tanke på hur ofta massmedia upprepar mantrat att svenska folket är en enda stor gnällande kravmaskin, men likafullt ordentligt trist och ordentligt fel. Propagandans makt är stor dessvärre!


Kommentera


Till toppen

27/5 klockan 02.30
Regering är ansvarig för asylpolitiken!
I senaste Ordfront Magasin (nr 6, 2005) skriver man om flyktingar som avvisas för att de inte anses har flyktingskäl, trots att de blivit politiskt förföljda i hemlandet. Det som sägs i tidskriften bör emellertid kompletteras med mer exakt information.

Ordfront kritiserar, som så många andra i massmedia, Migrationsverkets och Utlänningsnämndens hårda praxis. Nu är det emellertid så att denna praxis fastställs av regeringen. Migrationsverket kan när som helst lämna ett par fall till regeringen för "vägledande beslut" och regeringen kan likaså begära att få några fall som handlar om svårt sjuka barn, barn med psykiskt sjuka föräldrar eller personer som påstår att de har hotats av misshandel eller tortyr i hemlandet, för att ge vägledning om beslut rörande sådana fall. Regeringen kan därmed ändra "praxis" precis så långt den vill och när den vill!

Det är alltså dags att mycket tydligare placera ansvaret för den alltför hårda asylpolitiken där den hör hemma, inte hos Migrationsverket, inte hos Utlänningsnämnden, inte ens hos migrationsministern utan hos regeringen, vars medlemmar tillsammans har det slutgiltiga och gemensamma ansvaret för beslut i de här frågorna.

Kommentera


Till toppen

26/5 klockan 13.30
Litar vi på domstolarna efter detta?
Efter senaste utvecklingen av affären med den sexbrottsdömde domaren i HD, uttalandet idag från hans chef, är domstolsväsendet ytterligare komprometterat. Det aktuella fallet är ju inte det enda! Vi har dessutom de famösa Göteborgsdomarna, som visar att det förekommer att domares värderingar påverkar deras bedömningar på ett hårresande sätt.

Man kan ju bara hoppas att HD inte på fullt allvar anser att den aktuelle domaren är speciellt kompetent vad gäller sexbrott, pga sin egen erfarenhet, som hans chef antydde, utan att han inte sätts att döma i fall av det här slaget i framtiden.

Kommentera

Uppdrag att skriva en Boklista
Har fått i uppdrag av en annan bloggare att besvara ett antal frågor om mina böcker och så här ser mitt svar ut, men det är verkligen inte lätt att plocka ut böcker som betytt mest för mig. Har hunnit läsa några stycken vid det här laget .

1: Total number of books owned?
Alldeles för många, de får inte plats i vårt nya mindre hus, så nu har jag börjat slänga och ge bort böcker fast jag älskar att omge mig med sådana och att alltid ha dem till hands.

2.The last book I bought?
Jan Guillou: "Tjuvarnas marknad" ingen dålig deckare alls
Johan Ehrenberg Könsbytet.

3:The last book I read?
Könsbytet, som inte alls handlade om det jag trodde, så författaren har alldeles rätt i efterskriften, massmedia gav fel bild av reportaget då det först publicerades och jag hörde talas om det men aldrig läste det.

3: Five books that mean a lot to me?
Omöjlig att besvara förstås, men jag försöker

  1: Rachel Carson, Tyst vår 1962, (gjorde mig till miljöaktivist)
  2: Sveriges Radios lilla bok: Krig utan seger, 1968, (krossade min värlsbild, det var mycket jobbigt att få den kullkastad).
  3: Erik Ryding. Att luras utan att ljuga, 1980, (lärde mig mycket om propaganda och om hur man genomskådar sådan).
  4: Alex Carey, Taking the Risk out of Democracy, (upplyste mig om hur man använt sig av propaganda).
  5: Alan Sokal & Jean Bricmont, Fashionable Nonsense. Postmodern intellectuals' Abuse of Science, 1997, (stärkte mig i min tilltagande kritik av relativismen och den sk postmodernismen).

  Ville egentligen också ha med Göran Palms Indoktrineringen i Sverige så den får komma med som ett PS. Det finns ett stort behov av en ny sådan, anpassad efter dagens situation.
5:Choose 5 people and have them fill this out on their LJs:
Den här uppgiften avstår jag från att fullgöra, eftersom den gör uppmaningen till ett kedjebrev, och sådana är i praktiken omöjliga eftersom antalet involverade ökar exponentiellt. Jag väljer således att bara bryta mot principen att inte skriva om mig själv på bloggen men inte mot min princip att aldrig skicka ett kedjebrev vidare.
Principfasthet är trots allt en fråga om förnuftig flexibilitet.
Så jag svarar så här istället:
Du bloggare, eller nätdagboksskrivare, som tycker det här är en rolig idé, ta upp rullen och skriv din egen lista över böcker enligt mönstret ovan

Motvallstanten

Petra på nätet har tagit upp rullen från min blogg och skriver sin boklista på sin blogg, meddelar hon mig. Roligt Petra, ska strax läsa den.


Till toppen

25/5 klockan 02.30
En nytt förslag om hur man kan sänka löner!
"Arbetet är de svenska välfärdssystemens grundval. Kan man arbeta så ska man arbeta, om man inte är beredd att själv försörja sig på något annat vis. Alla människor borde få möjlighet till ett meningsfullt arbete", skriver en Sacosrepresentant i DN idag och föreslår att människor ska arbeta inom offentlig sektor för sin arbetslöshetsersättning.

Förslaget kan inte betecknas som annat än skamligt! Attackerna på vanligt folks löner blir fler och fler och tar sig alltmer raffinerade uttryck. Somliga ska alltså arbeta inom offentlig sektor för betydligt lägre löner än de har som arbetar fast inom denna sektor.

Vem ska betala för att dessa uppgifter blir utförda? A-kassan? Eller ska de offentliga institutioner som tar denna arbetskraft i anspråk betala - med lägre löner än ordinarie personal får? Hur länge dröjer det i så fall innan kommuner och landsting börjar skapa arbetslöshetsuppgifter istället för att anställa enligt normala avtal.

Hur vore det att istället återanställa alla dem som sparkats ut ur den offentliga sektorn de senaste 15 åren och därmed minska arbetslösheten, vilket samtidigt skulle skapa anständiga arbetsförhållanden för dem som arbetar kvar där! Man började sparka folk från den offentliga sektorn under det 80-tal då företagen ropade efter arbetskraft. Det gör de inte nu, så nu är det dags att låta den offentliga sektorn expandera igen, och ge folk anständiga löner för de arbeten de utför där.

Dags att erkänna att arbetslöshet oftast inte är självförvållad och att ge alla människor i samhället en likvärdig och lika värdig behandling, att sluta skapa syndabockar och utslagna, sluta stipulera skrämmande exempel! Sluta utsätta somliga människor för social terror.

Kommentera


Kommentar:

Jag håller med dig. Det saknas folk inom nästan hela den offentliga sektorn; sjukvården, polisen, försäkringskassan, äldreomsorgen med mera... Varför inte anställa arbetslösa inom dessa kärnverksamheter? Det är där de "riktiga" jobben finns.

I dag satsar man i stället miljarder på många gånger meningsös "AMS-terapi".
Hannelore
2/5 klockan 20.27


Kommentera


Svar:
De som kan lite ekonomisk historia kan inte förstå saken annorlunda än att social terror är själva vitsen med arbetslösheten, utslagningen och nedslitningen av människor på arbetsmarknaden.
Kerstin
2/5 klockan 22.30

Kommentera


Till toppen
Nästa sida
Föregående
Inlägg maj 2005: (+ antal kommentarer)
Sidan 2
31/5 Riksdagen vet alltså inte vad man beslutar om
31/5 Radio Sjuhärad om blogging...(2)
29/5 Sexköplagen bör försvaras tills vidare!...(4)
28/5 Domare måste vara oföritliga...(4)
27/5 Svenska folket är ingen kravmaskin!
27/5 Regering är ansvarig för asylpolitiken!
26/5 Litar vi på domstolarna efter detta? (+ boklista)

Sidan 1
25/5 En nytt förslag om hur man kan sänka löner!...(2)
23/5 Om arbetslösheten...(2)
22/5 Nej - allting är inte bara berättelser!..(3)
21/5 Posten, ganska onödig - eller?
20/5 Telia lovar igen!...(2)
20/5 Telefonköer - ett gigantiskt slöseri med resurser
18/5 Om någon undrar
18/5 Om import av välutbildad arbetskraft...(1)
17/5 Sveket mot våra äldre - ska det aldrig ta slut?...(4)
16/5 Har man räddat första maj eller?...(6)
15/5 Vilka är incitamentslagarna konstruerade för?...(2)
14/5 Kontrollerande verksamhet självklar för seriösa forskare...(2)
12/5 Åldersfascismen i Sverige - ingen slump...(4)
10/5 Den gamla friheten och den nya...(6)
6/5 Teori och verklighet inte samma sak
6/5 Telia fortsätter att vilseleda
4/5 Tala om det schizofrena samhället...(2)
2/5 Tänderna, ja dem förstörde man för oss...(2)

Länkar
Arkiv 2005Se hur kostnaderna för kriget i Irak skenar!
LÄNKAR

Till egna sidor
Surkartarna (föregångarna till motvallsbloggen)
Innehåll/översikt
Direktlänkar till Surkartarna
Surkarten 2002
Surkarten 2003
Surkarten 2004

Tankar

Kvinnan - djur eller människa? (nätbok från alba)

Hemsida
Galleri
Convoco's collies


Till andra bloggar
Anna spekulerar
Annica Tigers blogg
attac.se
axbom
bisonblog
Blind Höna
Bloggblad
Bulten i Bo
David Tjeder
Det progressiva USA
Det personliga är politiskt
Esbatis kommentarer
Frihetspropaganda & digital Prozac
Hannelores blogg
Hamberg håller låda
Henrik/En sida av mig
Jinges web- och fotoblog
Karin Längström Vinge
Krigskronikan.com
Göran Koch-Swahne
Lasses blogg
Leif Erlingsson's blogg
Magnus tankar
Mats tankar
Mattias blogg
Mogerts blogg
Motallians
No illusions. chadie
Olydig
Petra i nätet
Rättvis och balanserad
Sassas samlade svammel
SBLOGG
Social Democracy
Tobias Lindbergs socialistiska blogg
Yabosid's log

Andra länkar
Nättidningen Alba
Ordfront
Tjejringen
Flicka / retuscherad
Föreningen Vetenskap och Folkbildning
michael moore. com
Arbetsorätten/K.Junesjös hemsida
Svensk Politik
Human Rights Watch
Expo
National Priorites Project (costofwar.com)
Föreningen Stockholms hemlösa
Erfarenhetssida/om medicinberoende
Bedre medicin.dk
OppositionArkiv 2005

augusti
Sidan 3
30/8:Fattiga har inte råd med medicin...(2)
29/8:Moderaternas nya giv: Krama ihjäl facken...(2)
27/8:Socialdemokraterna satsar på äldrevården?
26/8:Sveriges väg från demokrati till korporativism...(8)
24/8:Den förödande låtsaskonkurrensen...(6)
23/8:Nyliberal konkurrenspolitik är inte en politik för utveckling...(8)

Sidan 2
22/8: Biverkningar av SSRI: Utomlands rör det på sig...(4)
20/8: Sätta barn i fängelse?...(3)
18/8: 25.000 nya jobb...(2)
17/8: Tur att ingen någonsin tror på massmedia?...(13)
16/8: 70-års socialdemokratiskt styre...(6)
15/8: Ingen hjärna bakom terrorbombningarna
15/8: Massmeida & invandrar-och flyktingpolitiken 1991-1993
14/8: Förslag om definitivt avskaffande av rättsstaten

Sidan 1
12/8: Nej, jag gillar inte idealism och relativism..(5)
11/8: En bloggare att beundra...(8)
10/8: Boktips
10/8: Tillbaka till 50-talet - om politisk enögdhet...(6)
9/8: Dags att kräva pigsubventioner igen
8/8: Nästa steg i terroristbekämpningen ­ censur av Internet!
1/8: Bort från tankar på USA:s våldtäkter på världen

juli
sidan 3
28/7: Om sovjetisk och västlig kontroll av medborgare...(2)
26/7: Fristående kommentar från Alexander ...(2)
26/7: Liberaler som rättssamhällets dödgrävare...(2)
25/7: Man anade dagens situation redan 1991
25/7: Ingen växthuseffekt på min semester
22/7: Engelsk polis ska skjuta först och fråga sen
22/7: Alltfler ungdomar tar livet av sig!
21/7: Om ungdomlig och politisk naivitet + PS 22/7...(2)
19/7: Statskontoret i radioprogrammet Pengar ...(4)
18/7: Heder åt Tom Cruise! (Också om SSRI)
17/7: Om den sociala terrorn...(6)

sidan 2
16/7: Min nätetikett - men vad anser andra?...(2)
16/7: Politikerna lurar oss hela tiden!...(4)
15/7: Tänk så många som kommer att få skämmas en dag
15/7: Östrogen och det läkemedelsindustriella komplexet...(8)
14/7: Vad är det som sker bakom det som synes ske?
13/7: Algblomningen och dumma gamlingar!
12/7: EU värnar om oss...(6)
11/7: Hurra för Demensförbundets blöjkampanj!...(6)

sidan 1
10/7: Nej, vi identifierar oss inte automatiskt med dem som står oss närmast...(2)
9/7: Vår nya demokrati: Vi säger ingenting till folket!...(1)
9/7: De anonyma tragedierna är också svåra
8/7: Nya villkor för imperialistiska krig..(1)
8/7: Varför försvara socialdemokraternas nyliberalism?
6/7: Samarbete, inte konkurrens, är vägen till framgång och utveckling
4/7: Min framtidsanalys...(6)
2/7: SSRI mot bihålorna tro? ...(8)
2/7: Faran med journalisternas politikerförakt..(4)
1/7: Fladdermöss flyger ljudlöst

juni
sidan 3
30/6: Vad är civilkurage?
28/6: Dan Josefsson, en beundransvärd journalist
28/6: Vit och svart städhjälp - vadå?...(4)
28/6: Italienska regimen mer rakryggad än den svenska?
27/6: DN kritiserar Fox News ...(2)
26/6: Svag krona ­ bara elände
24/6: Glad midsommar!..(1)
22/6: Den ena handen vet inte...
22/6: Sveriges regering, ett eko av USA:s
20/6: Dags att tala klartext om antidepressiva!..(2)
19/6: Bloggar och e-postadresser...(5)

sidan 2
18/6: Riskabelt att förslumma svenskan...(9)
17/6: Vi tror inte på massmedia längre
16/6: Brist på vatten i magasinen- nästa år eller?
16/6: Män säger själva att de är djur! + PS 17/6...(4)
15/6: Om strukturella förklaringar
13/6: Kritiken mot ROKS, en del av antijämställdhetskampanjen
13/6: Kvinnliga forskare får inte göra ett enda fel...(2)
12/6: Huvudlös diskussion om feminism!...(6)
11/6: De första hatmejlen + ett PS 12/6...(2)

sidan 1
10/6: Konsten att inte bli smickrad - eller att sabba för sig själv
10/6: Satsa statliga pengar på stridsplan...(2)
9/6: I arbetslöshetstider måste alla arbeta mer!...(4)
7/6: Sverige ställer modigt upp på USA:s sida?...(4)
7/6: Om en av mina bästa artikeltipsare...(3)
6/6: Nationaldag och himlen gråter
5/6: Frågan om ett amerikanskt Gulag...(4)
4/6: Rökare är mördare...(4)
3/6: Politikerna - lika lurade som svenska folket?...(10)
2/6: Fokusera på rätt sak - på kvinnohatet!..(2)
2/6: Förvånad men inte överraskad!

maj
Sidan 2

31/5 Riksdagen vet alltså inte vad man beslutar om
31/5 Radio Sjuhärad om blogging...(2)
29/5 Sexköplagen bör försvaras tills vidare!...(4)
28/5 Domare måste vara oföritliga...(4)
27/5 Svenska folket är ingen kravmaskin!
27/5 Regering är ansvarig för asylpolitiken!
26/5 Litar vi på domstolarna efter detta? (+ boklista)
25/5 En nytt förslag om hur man kan sänka löner!...(2)

Sidan 1
23/5 Om arbetslösheten...(2)
22/5 Nej - allting är inte bara berättelser!..(3)
21/5 Posten, ganska onödig - eller?
20/5 Telia lovar igen!...(2)
20/5 Telefonköer - ett gigantiskt slöseri med resurser
18/5 Om någon undrar
18/5 Om import av välutbildad arbetskraft...(1)
17/5 Sveket mot våra äldre - ska det aldrig ta slut?...(5)
16/5 Har man räddat första maj eller?...(6)
15/5 Vilka är incitamentslagarna konstruerade för?...(2)
14/5 Kontrollerande verksamhet självklar för seriösa forskare...(2)
12/5 Åldersfascismen i Sverige - ingen slump...(4)
10/5 Den gamla friheten och den nya...(6)
6/5 Teori och verklighet inte samma sak
6/5 Telia fortsätter att vilseleda
4/5 Tala om det schizofrena samhället...(2)
2/5 Tänderna, ja dem förstörde man för oss...(2)

april
30/4:
Moderatledare utan kunskaper om sitt partis historia...(2)
28/4: Dags för sista stöten mot facket och folket?...(2)
25/4: Produktionen och marknaderna
25/4: Dags att läsa Karl Marx igen
23/4: Spår ökande varsel under valåret!
23/4: Hur många är sjuka pga antidepressiva & lugnande?...(2)
21/4: SSRI (antidepressiva) och kausalsamband..(4)
18/4: Ständig förändring - biologiskt självmord..(2)
14/4: Hur ska vi 40-talister orka?...(6)
11/4: Missbruk av systemet
11/4: Kvällstidningar, mord och våldtäkter
10/4: Medicinhistoria och teorier om HIV:s ursprung
7/4: Det där med "de", "dem" och "dom"...(4)
6/4: VD:arnas löner igen
5/4: 40-talisterna - det allomfattande problemet..(7)
4/4: Feminstiskt parti - bra eller?
1/4: Yttrandefriheten ska inte kosta pengar!...(2)

mars
30/3: Jodå, sömntabletter ÄR knark!..(6)
28/3: Kunskaper förloras hela tiden/om blöjbarn
26/3: Tala om att förstöra infrastruktur!
25/3: Trodde jag ja!
25/3: Mejlen fungerar igen - undrar varför?
24/3: Upp och nervända världen
24/3: Lydriket Sverige
22/3: Kvinnor i den akademiska världen
16/3: Kan fortfarande inte ta hem min mejl!...(1)
16/3: Telia, kombinerar det sämsta dragen...
14/3: Opinionsmätningen och socialdemokraterna
12/3: Trötta på feminismen
10/3: Länk på Annica Tigers blogg
9/3: Statistik och jämställdheten på universiteten
7/3: Socialdemokraterna vill skapa skattegnöl...(2)
7/3: Strömavbrott i Stockholm
6/3: Visst diskrimineras kvinnor fortfarande!...(1)
5/3: Nazism och kommunism - inte samma sak...(9)
4/3: Nordkorea utvecklar missiler
3/3: De styrande & nationalekonomin
2/3: Solidaritet - ordet Timbro lyckats...(1)
1/3: Tala om kontrollsamhälle

februari
28/2:Fusk och fusk!
27/2:De statliga bolagens vinster!
26/2:Biologin gör oss kvinnor mindre värda!..(1)
21/2:Iran eller Syrien nästa?
18/2:Så fick jag då veta!
16/2:Ingen behöver ta ansvar för någonting ...(2)
15/2:Jösses, fågelinfluensan!...(1)
14/2: Om nerdrogning av de äldre - igen!...(1)
13/2: Jag visste inte heller vad Phuket var!
12/2: Vad menas med "islamistisk?"
11/2: Telia lovar runt men håller tunt!
10/2: Bara adlandet som återstår!...(1)
5/2: Mediciner, mediciner... (3)

januari
25/1: De rika har blivit rädda
17/1: Misskötsel av eldistributionsnätet ...(1)
8/1: Krishjälp och medkänsla ...(1)

Till toppenMotvallsbloggen
lades ut 10/2 2005

Webmaster