Kerstin Berminge och
Dan Gunnemark bloggar om samhällsfrågor, politik och filosofi

logo


Kerstin Berminges övriga hemsidor
Hemsida
Galleri
Convoco's Collies

Cookies

Gamla Motvallsbloggen
Om Kerstin Berminge:
Född? Ja och var stadsbarn ursprungligen, bor sedan 1972 på landet, i Västsverige, men har faktiskt också bott och arbetat i världens centrum, i Stockholm (inte en plats jag längtar tillbaka till dock). Numer pensionerad.
  • Fil.kand (1972), statskunskap internationell inriktning 50 poäng, sociologi 40 poäng, pedagogik 20 poäng, psykologi 20 poäng samt därefter 60 p vetenskapsteori.
  • FD i vetenskapsteori vid Göteborgs universitet 1988.
  • Kompetens som sfi-lärare

Sambo sedan drygt 40 år med Dan Gunnemark
Barn: ett

Har arbetat i affär, i fabrik, på kontor, undervisat på alla stadier från de lägsta klasserna i grundskolan till universitet och högskolor, haft kurser åt olika studieförbund, i språk, samhällskunskap och konsthantverk samt varit lärare i svenska för invandrare. Har varit aktiv i miljörelsen, har aldrig varit ansluten till något politiskt parti eller någon politisk gruppering.


Hobbies och intressen
Har haft alla tänkbara husdjur genom åren, akvariefiskar, katter, hundar, får, hästar, kaniner, marsvin, papegoja, ankor, höns, brevduvor, skrattduvor och påfåglar.

Tycker om att arbeta med mina händer, samt att träna och tävla i bruks med hundar (fast det inte blivit så mycket av det de senaste 15 åren). Har fött upp collies i mycket liten skala sedan 1982. Gillar att lära mig nya färdigheter.

foto
Är intresserad av nästan allting! Lyssnar gärna på jazz och är passionerad P1-lyssnare, tycker inte om egoistiska människor och äter inte stekt salt sill. ( Mer om mig i min CV.)


Till toppen

Om Dan Gunnemark,
Fyrtiotalist även jag och sambo med Kerstin sedan drygt 40 år.
  • Studentexamen reallinje matematisk gren, 1963
  • Teknisk praktik 1963 på Scania Vabis do Brasil, São Paolo
  • Studenten vid tekniskt gymnasium 1965
  • Universitetsstudier i filosofi, nationalekonomi, sociologi, pedagogik samt svenska som andraspråk


Viktigaste anställningar:
Bilkonstruktör på Volvo, metallarbetare på SAAB, sjukvårdsbiträde, textilarbetare, skördeuppskattare, cirkelledare i datakunskap på 80-talet, översättare, läromedelsförfattare, förläggningshandläggare på Statens Invandrarverk, lärare i svenska som andraspråk och sfi-administratör i fyra olika kommuner.foto
Foto: Heike Andersson
Gick i pension från kommunal tjänst 2009.

Intressen:
Samhälle, miljö, historia, språk, teknikhistoria, flyg, järnvägar, båtar, hästar, hundar, trädgårdsodling och gamla hus.

Till toppen

Stäng/Tillbaka

Utlagd 10/2 2005
Uppdateras 6/5 2012

Webmaster