Kerstin Berminge bloggar
om samhällsfrågor, politik och filosofiOm mig
Cookies

logo

Länk till Nya Motvallsbloggen

Alla åsikter som förs fram på den här bloggen är helt och hållet bloggarens egna. De representerar på intet sätt Albas hållning.
September 2005, sidan 1


Sept Aug Juli
Juni Maj April Mars Febr Jan
Föregående sida

27/10 2010
SÅ ÄR DET DAGS IGEN - NYA MOTVALLSBLOGGEN, PÅ ALBA,
ÄR ONÅBAR SEDAN TISDAGEN 26/10 KLOCKAN 23.00.
Meddelandet man får upp är konstigt för ingen har
blivit förbjuden att besöka sidan.
JAG KAN BARA HOPPAS ATT DET ORDNAR SIG SNABBT.
Tills sidan blir tillgänglig igen kan man läsa de senaste
inläggen på den cachade versionen som finns här.

11/9 klockan 02.30
Dags att flytta över till Alba
Så var det dags att flytta Motvallsbloggen. Den nya bloggen är kanske inte riktigt färdig, och det kommer att ta en liten tid innan jag behärskar den ordentligt men nu fungerar den och här kommer länken för er som vill läsa mina inlägg även i fortsättningen:

www.alba.nu/motvallsbloggen/

Välkomna över Till Nya Motvallsbloggen på Alba alltså!

Och observera att jag inte får betalt för att blogga på Alba, så jag är inte köptTill toppen

8/9 klockan 23.30
Det finns allvarlig stöld och gigantisk stöld
Under dagen har jag suttit djupt försjunken i Björn Elmbrants nya bok Dansen kring guldkalven.
Det var, och är, precis som man misstänkt. De höga herrarna i styrelserummen har belönats för sin inkompetens, åtminstone om man med kompetens menar förmåga att utföra de sysslor man är satt att sköta på ett bra sätt. Kompetensen att roffa åt sig massor av pengar för egen del, och så att det inte går att göra något åt saken, äger de ju oomtvistligt dock.

Om det inte vore för att massor av människor betalar dyrt för dessa mäns rofferier i form av arbetslöshet och förstörda liv, skulle man gapskratta åt eländet för det är osannolikt bedrövligt.

Det brukar ju från det hållet hävdas att kompetens ska belönas och att det måste vara möjligt att bli rik på eget arbete, så man undrar nu vad deras barn gjort för ont för att belönas med skattefria övertaganden av fädernas hoproffade förmögenheter? De där förmögenheterna som, bara de skattebefrias helt, skulle investeras i sysselsättningsskapande verksamhet, men som tycks rinna in i helt andra fåror.

Att stjäla miljarder är OK, om man gör det från styrelserummen, men att stjäla en burk sardiner går inte för sig. Det måste beivras. Hur blir det med herrarna i Skandiaaffären tro? Vem vågar sätta en hundring på att de döms för trolöshet mot huvudman? Inte jag.

Kommentera


Kommentar:

Igår var jag och hörde Björn Elmbrant berätta och sin bok och sitt resonomang kring det han skriver om.
Han misstänker starkt att nästa "bubbla" blir bostadsmarknaden. Den är i storstäderna idag så starkt uppskruvad att alla larmklockor borde ringa. Ett arbetsliv är ca 40 år. Idag såg jag en annons för en liten tvårummare i Stockholm som kostar en fjärdedel av en livsinkomst för en normalinkomsttagare!

Hur kan man tro att såna priser för bostäder kan vara acceptabla? Frågan är inte om bostadsbubblan spricker, utan när den gör det!
Lasse
9/8 klockan 10.21


Kommentera


Svar:
Lasse:
Fast jag undrar om Elmbrant får rätt här, om han räknar med en lägenhetsmarknadskrasch av samma magnitud som de tidigare krascherna.

Visserligen kan priserna på lägenheter rasa helt plötsligt, och gör det säkert om räntan går upp exempelvis, och det skulle förstås leda till att en massa lägenhetsköpare förlorar pengar, och till att somliga tvingas sälja till lägre priser och flytta ex. Men den typ av bubbla som IT-boomen var, eller som fastighetskraschen i början av 90-talet, tror jag inte riktigt på.

För att en sådan bubbla och krasch ska uppkomma krävs kraftig spekulation, att de stora pengarna letar sig till lägenhetsmarknaden och köper och säljer sådana på ren spekulation och i stor skala, pensionsfonder och liknande, men lägenheter är ju inte börsnoterade så det tror jag inte är sannolikt. Tror dessutom att den marknaden är för plottrig för en sådan typ av spekulation.
Boom och bubbla kring nybyggen av fastigheter med lyxlägenheter kunde man ju tänka sig, men där finns det nog inte ens pengar nog i Sverige för att kunna sälja massor av svindyra lyxlägenheter. Har man inte redan haft problem att sälja lägenheter i de nya fantasibyggena, i Malmö ex. och delvis misslyckats?

Ja ser snarare de här lägenhetspriserna som följden av den ökande ojämlikheten, i ekonomiskt avseende, att vi här ser den naturliga bostadssegregationsprocessen till följd av att somliga blir allt rikare och andra allt fattigare. Och priserna är uppenbarligen acceptabla om folk faktiskt köper lägenheterna till de här priserna. Jag föreställer mig att de flyttar in i och bor i dem dessutom.

Men man ska ju aldrig säga aldrig och visst, priserna på den här marknaden kommer förstås att fluktuera en del de också.
Kerstin
9/8 klockan 11.30

Kommentera


Kommentar:

"Att stjäla miljarder är OK, om man gör det från styrelserummen, men att stjäla en burk sardiner går inte för sig."

Vi har helt enkelt hamnat i fel branch. Vi bör lära oss hur man agerar med skalbolag och plundrar andra bolag. Sedan kan vi köpa oss en lyxjakt och tillbringa vintrarna i Karibien.
Jinge
10/9 klockan 11.13


Kommentera


Svar:
Visst, kom på det redan i början av 90-talet och i samband med bankkraschen. Hade jag vetat att man kunde belönas med många miljoner för att kvadda en bank, sade jag redan då, så hade jag erbjudit mig det för länge sedan, för den saken klarar jag utan problem.
Kerstin
10/9 klockan 13.30

Kommentera


Kommentar:

Jag har tyvärr inte än läst den bok du skriver om, men jag kom genast att tänka på Tjuvarnas marknad (mer en skönlitterär bok) av Guillou, beskriver också detta att de rika roffar åt sig och att lagarna är skrivna så att de är till de rikas fördel. En vanlig dödlig har inte alls samma möjligheter, om jag nu ska använda det uttrycket. För det är fel att den som har ska vara givet.... Jag läste häromdagen att om alla betalade den skatt de var ålagda att betala och alla slutade med fuskandet skulle staten (vi alla) dra in 100 miljarder. Pengar som skulle göra mycket nytta inom vård, skola och på andra områden.
Annica
2/8 klockan 20.00


Kommentera


Svar:
Jo, när de rika fuskar anser de sig ha rätt till detta eftersom de anser att det är fel att betala skatt. När de rika vill anställa tjänstefolk anser de att sådana ska subventioneras med skattemedel (som andra ska stå för). Det är till att tillämpa olika moral för sig själva och för andra.
Har också läst Guillous bok, rekommenderas, liksom Elmbrants.
Kerstin
2/8 klockan 00.00

Kommentera


Till toppen

8/9 klockan 12.10
Välkommen till Nya Motvallsbloggen på Alba
Nu har det hänt en del. Vill därför idag välkomna mina gamla besökare till nya Motvallsbloggen och dessutom hälsa nya besökare välkomna.

Från och med 8/9 bloggar jag nämligen för nättidskriften Alba. Det känns spännande och jag ser fram emot att bli en permanent del av Alba.

Det var förstås meningen att bloggen skulle omvandlas till en konventionell sådan redan första dagen för den nya ordningen och i samband med att den presenterades i Albas senaste nummer, som utkommer idag. Tyvärr trasslade lite datorkrångel hos mig till det hela varför det dröjer några dagar innan den helt nya bloggen har blivit verklighet. Till dess kommer Motvallsbloggen att se ut och fungera som hittills. Sedan ska den förhoppningsvis börja fungera som alla andra bloggar med normal kommentarfunktion, RSS etc.

Förändringen innebär att bloggen får ny URL, som jag återkommer med så snart jag växlar över till bloggverktyget på Alba. Därefter kommer Motvallsbloggen att endast ligga på Alba-adressen, men med omdirigering från den här adressen och alla gamla inlägg ligger kvar på den gamla kebi.se-adressen. De kommer dock att nås via länk på den nya bloggen. Jag hoppas att det ska fungera bra.

Att jag nu kommer att blogga för Alba innebär ingen förändring vad gäller innehåll, vad jag väljer att skriva om eller hur jag skriver om det. Det är jag som står för de åsikter som framförs här och eftersom mitt bloggande för Alba är idéellt torde risken för att jag låter mig styras att vara minimal. Jag kommer att vara motvalls då och då även i fortsättningen .

En av fördelarna med förändringen, som jag själv uppskattar och som jag tror att även mina kommentatorer kommer att uppskatta, är att Motvallsbloggen nu får en ansvarig utgivare. Det innebär att den lyder under de lagar som gäller för offentligt publicerade alster. I fortsättningen går det alltså bra, både för mig och för dem som vill kommentera på bloggen, att nämna diskuterade offentliga personer vid namn.
Kommentarerna kommer dock även i fortsättningen att vara modererade, det kommer därför att kunna dröja någon eller några timmar innan de publiceras på bloggen.

Kommentera


Till toppen

6/9 klockan 13.10
Liberaler och libertarianer borde kräva konfiskatorisk arvsskatt?
Nyliberaler och libertarianer brukar hävda att det ska vara de individuella kvalifikationerna som bestämmer lön och livsvillkor. Om de vore konsekventa borde de därför kräva att alla de faktorer som ger somliga människor fördelar redan vid födelsen, borde avskaffas eller undanröjas, sådana faktorer som föräldrars förmögenhet och de gynnsamma kontakter som rika och inflytelserika föräldrar kan nyttiggöra för sina barn.

Såvitt jag kan se krävs två åtgärder för att se till att alla barn får samma utgångspunkter, och så att det sedan blir varje individs egna prestationer som avgör hur det går för denne i livet. Dels borde man se till att alla barn tas ifrån föräldrarna redan vid födelsen för att uppfostras i kollektiva uppfostringsanstalter som ger alla barn samma förutsättningar, uppfostran och utbildningsmöjligheter . Dels borde man införa konfiskatorisk arvs- och gåvoskatt.

Då först skulle alla människor få exakt samma förusättningar i livet och då först skulle det bli intelligens, kompetens och personliga kvalifikationer som avgjorde människors livsöden. Som det nu är kan många människor leva gott på föräldrarnas insatser, och även sådana personer som är fullkomligt inkompetenta och totalt ointelligenta.

Konstigt nog har jag aldrig sett någon liberal eller libertarian föreslå detta. Jag ser bara krav, på olika bloggar, på skattebefrielse och på att man avskaffar alla ekonomiska stöd för dem som fötts förfördelade, på ena eller andra sättet, samt förstås på skattesubventioner av de rikas tjänstefolk. Alltså förslag som tar ifrån de flesta möjligheten att bedömas och belönas enbart utifrån deras individuella förmågor och prestationer.

Kommentera


Kommentar:

Det är också så att arvsrätten kan skada företagandet. transformatorfabriken i Linköping hade förutsättningar att bli ett andra ASEA. Så dog grundaren och ägaren och hans bägge söner fick ärva. De hade ingen som helst förmåga att driva fabriken vidare. De misskötte sitt ärvda företag så vansinnigt att det blev tvunget att läggas ner. Många blev arbetslösa och Sverige förlorade kanske ett blivande storföretag.
Det finns hur många exempel som helst på att företag som ärvs går sotdöden till mötes. Du har givetvis helt rätt i att utgångsläget skiljer sig avsevärt för olika individer. Det finns säkert hur många som helst som aldrig får chansen på grund av sämre utgångsläge sett utifrån ekonomiska realiteter i uppväxt osv.
Lasse
7/9 klockan 16.22


Kommentera


Svar:
Nu vill jag kanske inte i första hand hävda att man ska ha konfiskatorisk arvsskatt, även om det säkert skulle vara förnuftigt i många fall, som i dem du refererar ovan.
Det som förundrar mig är att inte liberaler och libertarianer kräver detta. Istället tycks de sätta "rätten till privat ägande och arv av förmögenheter" över allt annat, som om det handlade om en naturlag eller en av Gud instiftad rättighet för de få att sko sig på de mångas bekostnad och att förtrycka flertalet människor på jorden, att några få äger allt och alla naturresurser medan de allra flesta på den här planeten inte ens har rätt att försörja sig på vad naturen kan ge.
Jag undrar såå var den naturlag finns inskriven som säger detta, eller på vilken stentavla Gud har ristat in detta bud.
Kerstin
2/8 klockan 00.00

Kommentera


Kommentar:

"Nu vill jag kanske inte i första hand hävda att man ska ha konfiskatorisk arvsskatt, även om det säkert skulle vara förnuftigt i många fall"

Nja, sa jag verkligen det? Mitt resonomang borde i stället leda till en diskussion om ledarskap. Det är faktiskt inte säkert att en arvinge har förmågan att leda ett ärvt företag. Det är ingen naturlag att arvingar har samma egenskaper som sina föräldrar. Normalt brukar man säga att företag ska skötas av kompetenta ledare. Det säger alla. Men detta gäller tydligen inte när någon ärvt ett företag.

Tja, om detta kan man diskutera mycket. Synd att det inte görs.
Lasse
9/9 klockan 10.35


Kommentera


Svar:
Lasse: Nej det sade du inte, jag kanske bara ville förtydliga vad jag menade, och sedan höll jag definitivt med dig här samtidigt .

Du har ju helt rätt i att man borde diskutera det du betonar, eftersom det handlar om många människors i samhället väl och ve. Här har nu liberaler och libertarianer en annan av sina blinda fläckar, som jag ser saken, att de liksom bara utgår från, som en självklarhet, att duktiga företagares barn ärver ner duktigheten genetiskt, vilket ju ingalunda är fallet, liksom det ingalunda saknas begåvningar bland den som inte haft turen att födas till mångmiljonförmögenheter, och som aldrig ges en chans.

Håller alltså helt med dig.

Kerstin
9/9 klockan 11.45

Kommentera


Till toppen

5/9 klockan 23.30
USA svarar inte på erbjudanden om hjälp
Läser i Der Spiegel att Cuba har erbjudit USA hjälp med anledning av förödelsen efter orkanen Katrina. Cubas ledare är, enligt artikeln, irriterad över att han fortfarande, efter 48 timmar, inte fått besked från USA om man vill ta emot erbjudandet om katastrofhjäp.
Det är visst likadant med erbjuden hjälp från Sverige.

Som vanligt är det de fattiga i USA som får betala för ledargarnityrets storhetsvansinne.

Kommentera


Kommentar:

En mängd länder har erbjudit hjälp. Inte så få i tacksamhet över USAs hjälp vid tidigare tillfällen, tsunamin och så.

Men det verkar alltså som att detta är i hög grad pinsamnt. Canada, Venezuela, Cuba, Kuwait, Sri Lanka och en mängd andra hottentott-stater... Fyaligen.

Länge hette det från State Department, att man "funderade" på saken (detta var medan Neocondi Rice var ute och shoppade skor...)

I går hade man bestämt sig. Man skulle själv begära viss godkänd hjälp av vissa godkända; nämligen av EU och - faktiskt - Canada...

"There's nothing wrong with America, that can't be made right with what's right with America", sade fd Presidenten Clinton.

Lo dudo bastante...

eller på norsk: Fa'n tro't, sa Rellingen.
Göran Koch-Swahne
6/8 klockan 07.23


Kommentera


Svar:
"Jag tycker illa om din stat", säger president B, "så illa att jag hellre låter amerikanska medborgare dö (ja inte vi i eliten förstås) än tar emot hjälp till de drabbade från er".

En viss logik i galenskapen i alla fall - även vad avser inhumanismen.
Kerstin
6/9 klockan 11.05

Kommentera


Till toppen

3/9 klockan 01.35
Varför strävar man efter deflation?
Efter lite rundbloggandet slår det mig att de borgerliga tycks kämpa som slavar för att skapa en ordentlig deflation. Det är visserligen så att man döpt om "deflation" till "negativ inflation" idag och att detta, som så mycket annat omdöpande och omdefinierande av ord, bidrar till att fördunkla omdömet hos alltfler, men vare sig man kallar detta ekonomiska fenomen för det ena eller det andra, så leder ständigt sjunkande priser och löner till ett mycket allvarligt nationalekonomiskt tillstånd till slut.

När räntan nästan fallit ner till noll då har Riksbanken inget instrument längre, med vars hjälp den kan styra den ekonomiska politiken och då kan det ta en ände med förskräckelse.

Varför blev det så populärt att betrakta landets ekonomi som synonymt med ett företags ekonomi. Varför började våra politiker plötsligt ta råd från storföretagen istället för att nyttja sund nationalekonomisk kunskap? Vad som är bra för enskilda företag är nämligen inte alltid bra för landet som helhet.
Det första företaget som kom på att sparka telefonister och spara pengar genom detta, tjänade på saken. Men när alla företag genomfört samma rationalisering så kostar det alla företag ganska mycket, i form av förlorad arbetstid under väntandet i telefonerna. Vad som alltså kan vara bra för ett enda företag, om det är ensamt om att genomföra det, blir dåligt för alla när alla har genomfört det.

Så var finns de som tänker lite längre?

Kommentera


Kommentar:

Ja det finns ju Du!

Själv har jag egentligen inte tänkt en nationalekonomisk tanke på många många år (trots att det var ett favoritämne på Handels för 30 år sedan: oerhört allmännbildande!), men insåg just häromdan, att det sedan tidigt 90-tal förutsätts att inflationen skall vara så låg som möjligt.

(Riksens Ständers Bank är frikopplad från Rixdagen, t.ex.)

Och det är ju klart att det var galet med en 2-siffrig inflation, som ofta i 70-talet, både i Europa och i andra världsdelar - Sydamerika t.ex.

Men inflation är ju oxå någonting gott: nämligen en delfaktor i tillväxt.

Förr i väla hade man ju guldmyntfot, åtminstone principiellt och från 1800-talets andra hälft.

(längre tebaks hade t.ex. Sverige flera olika myntfoter)

MEN, att på detta vis ha ett "fast" penningvärde ger reellt en deflationstendens. Icke-inflation är alltså tillväxthämmande, fick vi lära oss i Nationalekonomin.

Så en liten inflation är bra! Och oxå - tror jag, när jag ser mig omkring på sakernas nuvarande tillstånd - nödvändig.
Göran Koch-Swahne
3/9 klockan 19.44


Kommentera


Svar:
Och nu har vi uppenbarligen dollarmyntfot, fast tvärtom så att säga.
Kerstin
3/9 klockan 23.35

Kommentera


Kommentar:

Syftet med deflation är kanske att minska produktionen och därmed förbrukningen av energi och olja så att nuvarande produktionsresurser ska räcka några år till innan kraschen som Michael C. Ruppert talar om, se min blogg för i går. Där finns länk till en mycket tänkvärd intervju. Man får verkligen hoppas att Ruppert är överdrivet pessimistisk.
Leif
4/9 klockan 09-00


Kommentera


Svar:
Ja naturligtvis Leif, så måste det ju vara. Att jag inte tänkte på det
Kerstin
4/9 klockan 23.15

Kommentera


Till toppen

2/9 klockan 12.20
Tjock blir man inte av fett utan av socker!
Nej, man blir inte tjock av fett. Man blir tjock av socker, och vår sockerkonsumtion har ökat katastrofalt de senaste 10-15 åren.

Själv kom jag till insikt om den saken för snart tio år sedan, när en mig närstående person bodde i Tyskland några år och av läkarna där ansågs ha drabbats av svamp (en åkomma som inte fanns enligt svenska läkare) och fick rekommendation att äta en sockerfri diet för att bli av med sin svamp.

Vet inte om det där med svamp var riktigt, men en sak är klar, hon magrade ordentligt när hon tog bort allt socker ur kosten, och trots att hon vräkte i sig fett för att inte gå hungrig. Hon drack grädde, åt jordnötter i massor och vräkte i sig allt som var fett och hon bara magrade och magrade.

Så slutade jag röka (fast jag började igen två och ett halvt år senare) och gick upp 12 kilo inom ett år. Det var inte roligt eftersom jag inte kom i en enda klädtrasa och inte hade råd att köpa mig en ny garderob.
Det var väl sjutton, tänkte jag, har jag lyckats sluta röka efter så många år så ska jag väl lyckas gå ner i vikt också. Så jag tog till antisockermetoden eftersom jag hade sett resultatet av den. Slutade äta vitt matbröd, slutade äta potatis, slutade med kaffebröd och kakor, godis och glass och slutade köpa light-produkter, som ju ofta ersatt fettet med socker. Jag började läsa på förpackningar och fann till min förvåning att allting innehöll en massa kolhydrater, alltså socker. Det blev en annan kosthållning, mycket fetare men med mycket mindre mängder av kolhydrater/socker och kilona började falla av mig. Inom 9 månader hade jag gått ner de där tolv kilona och fyra därtill.

Jag tyckte då att nu kunde jag ju kosta på mig lite lyxigt godis igen och jag är egentligen ett riktigt kakmonster, så jag började ta mig ett och annat wienerbröd igen. Då inträffade något konstigt, jag tålde inte längre söta saker, mådde helt enkelt illa av dem. Inom 15 minuter efter inmundigandet av ett wienerbröd drabbades jag en illamåendevåg som dock gick över på en halvtimme.

Idag kan ingenting få mig att tro att det är fettet vi blir tjocka av, sedan får vetenskapsmän och kostexperter säga vad de vill. Socker däremot, är ett gift! Socker gör oss feta!

Kommentera


Kommentar:

Ja, jag är böjd att hålla med dig. Det är sockret som är boven till fetman hos många. Socker/kolhydrater triggar många att äta mer. Jag själv försöker undvika att äta kaffebröd eller godis, för då får jag en sockerchock och känner ett sug efter mera, mera... Det är precis som om kroppens naturliga mättnadskänsla sätts ur spel, i alla fall i mitt fall.

Vitt bröd, makaroner och annat kolhydratrikt är strikt förbjudet hemma. Jag har till och med lyckats få min man att gilla fullkornsspagetti.
Annica
4/9 klockan 17.43


Kommentera


Svar:
Ungefär samma här, fast jag syndar ibland och äter rostat vitt bröd till vissa sallader och frossar med ett och annat wienerbröd någon gång.
Kerstin
4/8 klockan 23.00

PS en timme senare: Har de senaste dagarna sett ett par burkade filmer på TV, bland andra Rose and Maloney och Harry Potter. Är det en bara en tillfällighet eller håller det på att hända något här: I båda filmerna var de verkligt elaka personerna, de onda, ordentligt överviktiga? Tidigare har överviktiga fått vara vänliga, glada och omtänksamma, som ex. Eward Persson, som på film alltid var sympatisk. Är det något riktigt otrevligt vi ser välla fram inom populärkulturen just nu?

Kommentera


Till toppen

1/9 klockan 02.30
Flickor bättre i skolan
Flickor drar ifrån pojkar i skolan, de får bättre betyg än pojkar i alla ämnen, med undantag för idrott och hälsa, läser vi i DN debatt idag.
För en gammal likhetsfeminist som jag känns det fantastisk att få uppleva detta eftersom det visar att flickor inte är sämre än pojkar av genetiska orsaker, inte ens i matematik. Vi kanske kan glömma det där med hjärnhalvorna också nu. Det handlar om kulturella orsaker, precis som vi jämlikhetsfeminister alltid hävdat.
Men vilka är de kulturella orsaker som får denna effekt? Det här fenomenet upträder nämligen bara i de nordiska länderna. Jag har förstås mina personliga åsikter om den saken, men dem tror jag att jag behåller för mig själv just nu.

Kommentera


Till toppen

Inlägg september 2005: (+ antal kommentarer)
Sidan 1
11/9:Dags att flytta över till Alba.
8/9:Det finns allvarlig stöld och gigantisk stöld...(6)
8/9:Välkommen till Nya Motvallsbloggen på Alba
6/9:Liberaler och libertarianer borde kräva konfiskatorisk arvsskatt...(4)
5/9:USA svarar inte på erbjudanden om hjälp...(2)
3/9:Varför strävar man efter deflation?...(4)
2/9:Tjock blir man inte av fett utan av socker!...(2)
1/9:Flickor bättre i skolanLänkar
Arkiv 2005Se hur kostnaderna för kriget i Irak skenar!Se en videofilm om läkemedelsföretagens och många läkares ansvarslösa förskrivning av lugnande medel och psykofarmaka. Det är inte bättre i Sverige!

Videofilmen finns på denna hemsida
Speciellt utsatta är våra äldre
LÄNKAR

Till egna sidor
Surkartarna (föregångarna till motvallsbloggen)
Innehåll/översikt
Direktlänkar till Surkartarna
Surkarten 2002
Surkarten 2003
Surkarten 2004

Tankar

Kvinnan - djur eller människa? (nätbok från alba)

Hemsida
Galleri
Convoco's collies


Till andra bloggar
Anna spekulerar
Annica Tigers blogg
attac.se
axbom
bisonblog
Blind Höna
Bloggblad
Bulten i Bo
David Tjeder
Det progressiva USA
Det personliga är politiskt
Esbatis kommentarer
Frihetspropaganda & digital Prozac
Hannelores blogg
Hamberg håller låda
Henrik/En sida av mig
Jinges web- och fotoblog
Karin Längström Vinge
Krigskronikan.com
Göran Koch-Swahne
Lasses blogg
Leif Erlingsson's blogg
Magnus tankar
Mats tankar
Mattias blogg
Mogerts blogg
Motallians
No illusions. chadie
Olydig
Petra i nätet
Rättvis och balanserad
Sassas samlade svammel
SBLOGG
Social Democracy
Tobias Lindbergs socialistiska blogg
Yabosid's log

Andra länkar
Nättidningen Alba
Ordfront
Tjejringen
Flicka / retuscherad
Föreningen Vetenskap och Folkbildning
michael moore. com
Arbetsorätten/K.Junesjös hemsida
Svensk Politik
Human Rights Watch
Expo
National Priorites Project (costofwar.com)
Föreningen Stockholms hemlösa
Erfarenhetssida/om medicinberoende
Bedre medicin.dk
OppositionArkiv 2005

augusti
Sidan 3
30/8:Fattiga har inte råd med medicin...(2)
29/8:Moderaternas nya giv: Krama ihjäl facken...(2)
27/8:Socialdemokraterna satsar på äldrevården?
26/8:Sveriges väg från demokrati till korporativism...(8)
24/8:Den förödande låtsaskonkurrensen...(6)
23/8:Nyliberal konkurrenspolitik är inte en politik för utveckling...(8)

Sidan 2
22/8: Biverkningar av SSRI: Utomlands rör det på sig...(4)
20/8: Sätta barn i fängelse?...(3)
18/8: 25.000 nya jobb...(2)
17/8: Tur att ingen någonsin tror på massmedia?...(13)
16/8: 70-års socialdemokratiskt styre...(6)
15/8: Ingen hjärna bakom terrorbombningarna
15/8: Massmeida & invandrar-och flyktingpolitiken 1991-1993
14/8: Förslag om definitivt avskaffande av rättsstaten

Sidan 1
12/8: Nej, jag gillar inte idealism och relativism..(5)
11/8: En bloggare att beundra...(8)
10/8: Boktips
10/8: Tillbaka till 50-talet - om politisk enögdhet...(6)
9/8: Dags att kräva pigsubventioner igen
8/8: Nästa steg i terroristbekämpningen ­ censur av Internet!
1/8: Bort från tankar på USA:s våldtäkter på världen

juli
sidan 3
28/7: Om sovjetisk och västlig kontroll av medborgare...(2)
26/7: Fristående kommentar från Alexander ...(2)
26/7: Liberaler som rättssamhällets dödgrävare...(2)
25/7: Man anade dagens situation redan 1991
25/7: Ingen växthuseffekt på min semester
22/7: Engelsk polis ska skjuta först och fråga sen
22/7: Alltfler ungdomar tar livet av sig!
21/7: Om ungdomlig och politisk naivitet + PS 22/7...(2)
19/7: Statskontoret i radioprogrammet Pengar ...(4)
18/7: Heder åt Tom Cruise! (Också om SSRI)
17/7: Om den sociala terrorn...(6)

sidan 2
16/7: Min nätetikett - men vad anser andra?...(2)
16/7: Politikerna lurar oss hela tiden!...(4)
15/7: Tänk så många som kommer att få skämmas en dag
15/7: Östrogen och det läkemedelsindustriella komplexet...(8)
14/7: Vad är det som sker bakom det som synes ske?
13/7: Algblomningen och dumma gamlingar!
12/7: EU värnar om oss...(6)
11/7: Hurra för Demensförbundets blöjkampanj!...(6)

sidan 1
10/7: Nej, vi identifierar oss inte automatiskt med dem som står oss närmast...(2)
9/7: Vår nya demokrati: Vi säger ingenting till folket!...(1)
9/7: De anonyma tragedierna är också svåra
8/7: Nya villkor för imperialistiska krig..(1)
8/7: Varför försvara socialdemokraternas nyliberalism?
6/7: Samarbete, inte konkurrens, är vägen till framgång och utveckling
4/7: Min framtidsanalys...(6)
2/7: SSRI mot bihålorna tro? ...(8)
2/7: Faran med journalisternas politikerförakt..(4)
1/7: Fladdermöss flyger ljudlöst

juni
sidan 3
30/6: Vad är civilkurage?
28/6: Dan Josefsson, en beundransvärd journalist
28/6: Vit och svart städhjälp - vadå?...(4)
28/6: Italienska regimen mer rakryggad än den svenska?
27/6: DN kritiserar Fox News ...(2)
26/6: Svag krona ­ bara elände
24/6: Glad midsommar!..(1)
22/6: Den ena handen vet inte...
22/6: Sveriges regering, ett eko av USA:s
20/6: Dags att tala klartext om antidepressiva!..(2)
19/6: Bloggar och e-postadresser...(5)

sidan 2
18/6: Riskabelt att förslumma svenskan...(9)
17/6: Vi tror inte på massmedia längre
16/6: Brist på vatten i magasinen- nästa år eller?
16/6: Män säger själva att de är djur! + PS 17/6...(4)
15/6: Om strukturella förklaringar
13/6: Kritiken mot ROKS, en del av antijämställdhetskampanjen
13/6: Kvinnliga forskare får inte göra ett enda fel...(2)
12/6: Huvudlös diskussion om feminism!...(6)
11/6: De första hatmejlen + ett PS 12/6...(2)

sidan 1
10/6: Konsten att inte bli smickrad - eller att sabba för sig själv
10/6: Satsa statliga pengar på stridsplan...(2)
9/6: I arbetslöshetstider måste alla arbeta mer!...(4)
7/6: Sverige ställer modigt upp på USA:s sida?...(4)
7/6: Om en av mina bästa artikeltipsare...(3)
6/6: Nationaldag och himlen gråter
5/6: Frågan om ett amerikanskt Gulag...(4)
4/6: Rökare är mördare...(4)
3/6: Politikerna - lika lurade som svenska folket?...(10)
2/6: Fokusera på rätt sak - på kvinnohatet!..(2)
2/6: Förvånad men inte överraskad!

maj
Sidan 2

31/5 Riksdagen vet alltså inte vad man beslutar om
31/5 Radio Sjuhärad om blogging...(2)
29/5 Sexköplagen bör försvaras tills vidare!...(4)
28/5 Domare måste vara oföritliga...(4)
27/5 Svenska folket är ingen kravmaskin!
27/5 Regering är ansvarig för asylpolitiken!
26/5 Litar vi på domstolarna efter detta? (+ boklista)
25/5 En nytt förslag om hur man kan sänka löner!...(2)

Sidan 1
23/5 Om arbetslösheten...(2)
22/5 Nej - allting är inte bara berättelser!..(3)
21/5 Posten, ganska onödig - eller?
20/5 Telia lovar igen!...(2)
20/5 Telefonköer - ett gigantiskt slöseri med resurser
18/5 Om någon undrar
18/5 Om import av välutbildad arbetskraft...(1)
17/5 Sveket mot våra äldre - ska det aldrig ta slut?...(5)
16/5 Har man räddat första maj eller?...(6)
15/5 Vilka är incitamentslagarna konstruerade för?...(2)
14/5 Kontrollerande verksamhet självklar för seriösa forskare...(2)
12/5 Åldersfascismen i Sverige - ingen slump...(4)
10/5 Den gamla friheten och den nya...(6)
6/5 Teori och verklighet inte samma sak
6/5 Telia fortsätter att vilseleda
4/5 Tala om det schizofrena samhället...(2)
2/5 Tänderna, ja dem förstörde man för oss...(2)

april
30/4:
Moderatledare utan kunskaper om sitt partis historia...(2)
28/4: Dags för sista stöten mot facket och folket?...(2)
25/4: Produktionen och marknaderna
25/4: Dags att läsa Karl Marx igen
23/4: Spår ökande varsel under valåret!
23/4: Hur många är sjuka pga antidepressiva & lugnande?...(2)
21/4: SSRI (antidepressiva) och kausalsamband..(4)
18/4: Ständig förändring - biologiskt självmord..(2)
14/4: Hur ska vi 40-talister orka?...(6)
11/4: Missbruk av systemet
11/4: Kvällstidningar, mord och våldtäkter
10/4: Medicinhistoria och teorier om HIV:s ursprung
7/4: Det där med "de", "dem" och "dom"...(4)
6/4: VD:arnas löner igen
5/4: 40-talisterna - det allomfattande problemet..(7)
4/4: Feminstiskt parti - bra eller?
1/4: Yttrandefriheten ska inte kosta pengar!...(2)

mars
30/3: Jodå, sömntabletter ÄR knark!..(6)
28/3: Kunskaper förloras hela tiden/om blöjbarn
26/3: Tala om att förstöra infrastruktur!
25/3: Trodde jag ja!
25/3: Mejlen fungerar igen - undrar varför?
24/3: Upp och nervända världen
24/3: Lydriket Sverige
22/3: Kvinnor i den akademiska världen
16/3: Kan fortfarande inte ta hem min mejl!...(1)
16/3: Telia, kombinerar det sämsta dragen...
14/3: Opinionsmätningen och socialdemokraterna
12/3: Trötta på feminismen
10/3: Länk på Annica Tigers blogg
9/3: Statistik och jämställdheten på universiteten
7/3: Socialdemokraterna vill skapa skattegnöl...(2)
7/3: Strömavbrott i Stockholm
6/3: Visst diskrimineras kvinnor fortfarande!...(1)
5/3: Nazism och kommunism - inte samma sak...(9)
4/3: Nordkorea utvecklar missiler
3/3: De styrande & nationalekonomin
2/3: Solidaritet - ordet Timbro lyckats...(1)
1/3: Tala om kontrollsamhälle

februari
28/2:Fusk och fusk!
27/2:De statliga bolagens vinster!
26/2:Biologin gör oss kvinnor mindre värda!..(1)
21/2:Iran eller Syrien nästa?
18/2:Så fick jag då veta!
16/2:Ingen behöver ta ansvar för någonting ...(2)
15/2:Jösses, fågelinfluensan!...(1)
14/2: Om nerdrogning av de äldre - igen!...(1)
13/2: Jag visste inte heller vad Phuket var!
12/2: Vad menas med "islamistisk?"
11/2: Telia lovar runt men håller tunt!
10/2: Bara adlandet som återstår!...(1)
5/2: Mediciner, mediciner... (3)

januari
25/1: De rika har blivit rädda
17/1: Misskötsel av eldistributionsnätet ...(1)
8/1: Krishjälp och medkänsla ...(1)

Till toppenMotvallsbloggen
lades ut 10/2 2005

Webmaster logo